مدیریت پورتفولیو - بخش دوم

ساخت وبلاگ

در مورد مدیریت پورتفولیو تو بخش اول تو اینجا مطالبی رو نوشته بودم. صرفا برای یادآوری و اینکه پورتفولیو چیه و مدیریت پورتفولیو مربوط به چه چیزایی میشه شکل زیر رو نگاه کنید:

بنابراین پورتفولیو شامل زیر پورتفولیو، طرحها و پروژه ها و یه سری کارهای دیگه تو سازمان میشه. به هر کدوم از باکسهای زیر مجموعه پورتفولیو تو شکل بالا یه جزء یا مولفه  یا Component میگن. برای اینکه جایگاه مدیریت پورتفولیو در سازمان رو بدونید شکل زیر رو ببینید:

میبینید که یه جایگاه میدیریت پورتفولیو بالاتر از مدیریت طرحها و پروژه ها در سازمانه و البته پایینتر از مدیریت ارشد سازمان. در عین حال با همه اونها در ارتباطه. به طور خلاصه تو مدیریت پورتفولیو دنبال این هستیم که پروژه های سازمان شناسایی و دسته بندی و ارزیابی و در نهایت اولویت بندی کنیم تا مشخص بشه کدومیک از اونها در راستای اهداف استراتژیک سازمان هستن و کدوم نیستن و اگه نیستن چه برنامه ای برای اونها در نظر بگیریم. مثلا اونها رو به طور کلی کنار بذاریم یا نه؟ و تو این سطح از مدیریت دنبال انجام کارهای درست هستیم و تمرکز روی انجام کارهای درسته نه انجام صحیح کارها. تو بعضی از منابع مرتبط با مدیریت پورتفولیو اینطور القا شده که در مدیریت پورتفولیو دنبال هم انجام کارهای درست و انجام درست کارها هستیم در حالی که تمرکز روی انجام کارهای صحیحه همونطور که خود استاندارد مدیریت پورتفولیو به اون اشاره میکنه:

Portfolio management is an integral part of the organization’s overall strategic plan. While project and program management focus on “doing the work right,” the purpose of portfolio management is “doing the right work.”

همونطور که گفتم برای مدیریت پورتفولیو هم مثل مدیریت پروژه استانداردی هست که PMI هر چند سال یکبار منتشر میکنه. تو این استاندارد هم مثل PMBOK یه سری حوزه های دانش و گروه های فرآیندی داریم و از ترکیب اونها تعدادی فرآیند مرتبط با مدیریت پورتفولیو بدست میاد. تو ویرایش دوم سال 2008 این حوزه های دانش و گروههای فرآیندی اینطور معرفی شدن:

همونطور که تو شکل بالا میبینید دو حوزه دانش داریم:

  • حاکمیت پورتفولیو
  • مدیریت ریسک پورتفولیو

و دو تا گروه فرآیندی داریم:

  • همسو کننده
  • کنترل و نظارت

از ترکیب انها هم 14 تا فرآیند داریم. تو جدول بالا میبینید که جاهایی اشاره شده به Component که تو شکل اول در موردش توضیح دادم. تو ویرایش سوم مربوط به سال 2012 حوزه های دانش به 5 حوزه و گروههای فرآیندی به 3 مورد افزایش پیدا کردن:

حوزه های دانش اینها هستند:

  • مدیریت استراتژیک پورتفولیو
  • مدیریت حاکمیت پورتفولیو
  • مدیریت عملکرد پورتفولیو
  • مدیریت ارتباطات پورتفولیو
  • مدیریت ریسک پورتفولیو

 و گروه های فرآیندی هم شامل این 3 مورد هستند:

  • تعریف یا مشخص کردن
  • همسو کننده
  • کنترل و تصویب

از ترکیب اینها هم 16 فرآیند داریم که تو جدول تو باکس مشخص شدن. هر کدوم از این فرآیندها هم مثل PMBOK شامل ورودی و خروجی و ابزارهای و تکنیکهایی هست. خلاصه اینکه تو مدیریت پورتفولیو (اگه بخوایم طبق این استاندارد پیش بریم)بر اساس فرآیندهایی که مشخص شده و البته اطلاعاتی (اغلب مالی) که از پروژه ها، طرحها( که اونهم در واقع مجموعه ای از پروژه هاست) و سایر موارد در مورد همسویی پروژه هایی که سازمان داره یا احیانا ممکنه در پیش داشته باشه با "اهداف استراتژیک سازمان" تصمیم گیری می کنیم.

این مربوط به ویرایش دوم بود و اونطور که معلوم شده PMI قراره ویرایش چهارم رو در سه ماهه چهارم سال 2017 منتشر کنه. سعی می کنم در مورد فرآیندهای این مدیریت فعلا بر اساس ویرایش سوم سال 2012 در آینده مطلب بنویسم.


برچسب‌ها: مدیریت پروژه, مدیریت پورتفولیو, PMBOK, Project Management, Portfolio Management کاربرد Append Query در اکسس...
ما را در سایت کاربرد Append Query در اکسس دنبال می کنید

برچسب : مدیریت,پورتفولیو, نویسنده : rezahamzehpour بازدید : 128 تاريخ : جمعه 3 شهريور 1396 ساعت: 4:54