الگوریتم ابتکاری و تسطیح منابع در پراجکت

ساخت وبلاگ

می دونیم برای تخصیص منابع برنامه زمانبندی چند روش وجود داره که یکی از اونها الگوریتم ابتکاریه. بیشتر کسایی که دوره برنامه ریزی و کنترل پروژه گذروندن و یا کتابهای اون رو خوندن با این الگوریتم سر و کار داشتن. اساس کار این الگوریتم که با عنوان الگوریتم تخصیص منابع شناخته میشه (یعنی برنامه ریزی بر اساس منابع موجود انجام میشه و در واقع تسطیح منابع هم انجام میشه) اینه که بعد از محاسبه زودترین و دیرترین تاریخ شروع فعالیتها، به ترتیب دوره های زمانی، که از یک شروع میشه(روز اول، هفته اول یا ماه اول) فعالیتهایی که برنامه ریزی نشدن رو انتخاب و بعد بر اساس دیرترین تاریخ شروع مرتب میشن. بعد با توجه به نیاز هر فعالیت به منبع و میزان موجودی منابع، فعالیتها برنامه ریزی میشن طوری که هم تقدم و تاخر فعالیت ها رعایت بشه و هم کمبود منابع رو نداشته باشیم. شکل زیر رو ببینید:

تو شکل بالا، زودترین و دیرترین زمان فعالیتها محاسبه شده و میزان نیاز هر فعالیت به هر منبع هم نوشته شده و میدونیم که این محاسبات رو به صورت دستی یاد میگریم. بعد از اون برای تخصیص منابع، دوره های زمانی رو از یک شروع می کنیم و الگوریتم رو به صورت زیر ادامه میدیم:

تو هر دوره که با رنگ زرد مشخص شده، یه سری فعالیتها انتخاب میشن که با رنگ قرمز مشخص شدن و به ترتیب اگه اونها رو تو نمودار گانت نشون بدیم اینجوری میشه:

میبینید که اگه برنامه ریزی فعالیتها بدون توجه به کمبود منابع باشه تو دوره 24 تموم میشه ولی اگه کمبود منابع در نظر گرفته بشه تا دوره 37 برنامه ادامه پیدا میکنه و همونطور که تو شکل هم معلومه بعضی فعالیتها از زودترین تاریخهای شروعشون تا جایی که منابع در دسترس جواب بده جابجا میشن که تو شکل با خط چین مشخص شده. همین مساله هم تو پراجکت اتفاق میفته البته با تنظیماتی که برای فعالیتها تعریف میشه. مثلا اگه نوع فعالیتها از نوع Fixed Duration باشه نتیجه اش میشه این:

همونطور که میبیند نتیجه شبیه الگوریتم ابتکاری میشه که دستی حساب شده. علاوه بر این اگه نوع فعالیتها از نوع Fixed Unit باشه و تو تنظیم تسطیح منابع، گزینه زیر تیک خورده باشه:

نتیجه میشه این:

همونطور که میبینید از زمان شناوری فعالیتها استفاده شده و همه منابع هم تسطیح نشدن. اگه گزینه دوم تو تسطیح انتخاب بشه، زمان فعالیتها زیاد و میشه و به صورت split در میان. اگه حالت سوم انتخاب بشه، نتیجه باز میشه مثل الگوریتم انتخابی یا همونی که تو دو تا شکل قبل بود و زمان پروژه تا دوره 37 ادامه پیدا میکنه. بنابراین خروجی الگوریتم ابتکاری چه به صورت دستی و چه به صورت نرم افزاری(با تنظیماتی که گفتم) تسطیح منابع، بدون کمبود و افزایش زمان پروژه است.


برچسب‌ها: پراجکت, تخصیص منابع, تسطیح منابع, الگوریتم ابتکاری, Resource Leveling کاربرد Append Query در اکسس...
ما را در سایت کاربرد Append Query در اکسس دنبال می کنید

برچسب : الگوریتم,ابتکاری, نویسنده : rezahamzehpour بازدید : 160 تاريخ : شنبه 27 آبان 1396 ساعت: 13:50