نحوه تنظیم صورت وضعیت تعدیل در پروژه های قیمت مقطوع

ساخت وبلاگ

در مورد تنظیم صورت وضعیت تعدیل یا نحوه تعدیل آحاد بهای پیمانها قبلا یه مختصری نوشته بودم. این مطلب برای کسایی هست که کارشون تنظیم تعدیل صورت وضعیته و به خصوص برای اونایی که تو بخش برنامه ریزی و کنترل پروژه یا PMO شرکتها و سازمانها هستن و البته تو پروژه های قیمت مقطوع کار میکنن و یه مقدار با صورت وضعیت نویسی آشنا هستن، میتونه به درد بخور باشه.(تو پروژه های قیمت مقطوع معمولا تهیه صورت وضعیت و تعدیلش به عهده برنامه ریزی و کنترل پروژه و یا PMO دفاتر مرکزی هست).

تعدیل صورت وضعیت رو میشه تو سه قسمت تقسیم بندی کرد:

یه بخش کاور و جداول خلاصه تعدیله

یه بخش جدول محاسبات تعدیله

یه بخش هم جداول تفکیکی هست

ترتیب هم به این صورت که از روی جداول تفکیکی، جداول محاسبات تعدیل رو حساب میکنن و بعد نتیجه هر چی شد به اضافه خلاصه اطلاعات تعدیل دوره های قبل میاد تو بخش جداول خلاصه تعدیل.

جداول خلاصه تعدیل چند تا جدول هست که ستونهای اون:

شرح دوره های سه ماهه تعدیله، شماره صورت وضعیت کارکرد، شماره تعدیل و مبلغ تعدیله.

اما جدول محاسبات تعدیل و خلاصه تعدیل که تقریبا یه شکل استانداردی داره و میتونید نمونه اون رو از "دستورالعمل نحوه تعدیل آحاد بهای پیمانها" که سازمان مدیریت و برنامه ریزی اعلام میکنه، بگیرید.

تو این جداول خلاصه محاسبات این بخشها هستن:

مشخصات پیمان، مشخصات صورت وضعیت ها و دوره ها، خلاصه محاسبات تعدیل و وضعیت تعدیل قرارداد تا این صورت وضعیت.

مشخصات پیمان مشخصه و تو اون نام کارفرماو پیمانکار و مشاور و مبلغ و مدت پیمان و تاریخ شروع به کار و اینها هست.

مشخصات صورت وضعیت ها هم جدولیه که تاریخ دو تا صورت وضعیت فعلی و قبلی و اینکه مربوط به کدوم دوره هستن و نسبت مدت کارکرد در هر دوره سه ماهه رو به مدت کارکرد نشون میده.

جدول خلاصه محاسبات تعدیل هم نشون میده تو این دوره مبلغ تعدیل چقدر بوده و در واقع عدد یا نتیجه ای هست که از جدول محاسبه تعدیل بیرون میاد و در نهایت وضعیت تعدیل قرارداد تا این صورت وضعیت هم تجمعی مبلغ تعدیل دوره قبل هست با مقدار تعدیل تو این دوره.

اما جدول محاسبه تعدیل هم که گفتم نمونه اش هست چند تا ستون داره:

نام رشته – شرح رشته – مبلغ صورت وضعیت دوره قبل – مبلغ صورت وضعیت تا الان – تفاوت این دو تا صورت وضعیت – نسبت کارکرد دوره به مدت – مبلغ کارکرد در دوره – شاخص مبنا – شاخص دوره کارکرد – ضریب تعدیل و مبلغ تعدیل

خلاصه اش اینه که تو این جدول شاخص های فهرست بها با آیتمهای CBS تطبیق میدین و مشخص میکنین مربوط به کدوم فصل و رشته فهرست بها هستن. بعد جلوی هر کدوم مقدار صورت وضعیت "تایید شده" رو میذارین. تفاوت اینها میشه کارکرد دوره.

بعد شاخص مبنا و دوره رو میذارین.

شاخص دوره متغیره و با یه فرمول محاسبه ضریب تعدیل و مقایسه اش با  شاخص مبنا میتونید ضریب تعدیل رو حساب کنید. این ضریب در واقع ضریبی هست که تو مقدار کارکرد ما به تفاوت صورت وضعیت ضرب میشه و مقدار تعدیل رو نشون میده. این ضریب نشون میده که تغییر قیمتها با چه عدد یا ضریبی میتونه مقدار صورت وضعیت رو افزایش میده.

از همه مهمتر به نظر من جداول تفکیکی هست. جداول تفکیکی در واقع جزئی شده تا آخرین سطح CBS هست و در واقع خود صورت وضعیت تایید شده هست با کل جزئیات. تو این جدول هست که درصدهای پیشرفت تایید شده تو مبلغ قرارداد هر آیتم یا فعالیت ضرب میشن و بعد مبلغ کارکردشون بدست میاد. تو همین جدول هم مشخص میشه هر آیتم مربوط به کدوم فصل هست. نتیجه محاسبات جدول تفکیکی میره تو جدول محاسبه تعدیل و همونجوری که گفتم تو ضریب تعدیل ضرب میشه تا مبلغ تعدیل دربیاد.

دو تا نکته یادتون باشه: یکی تهیه این جدول تفکیک و اون یکی تطبیق آیتمهای CBS با فهرست بها.

به نظر یه کم پیچیده است ولی اصلا اینطور نیست. سعی میکنم به زودی یه شماتیک از کل فرآیند کار بذارم تا مشخص تر باشه.

کاربرد Append Query در اکسس...
ما را در سایت کاربرد Append Query در اکسس دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : rezahamzehpour بازدید : 166 تاريخ : يکشنبه 14 بهمن 1397 ساعت: 23:50